Vector Watch

Intram zilele trecute într-un Apple Store din US și vânzătorul, în loc să mă întrebe ce-mi doresc, a făcut ochii mari la ceasul de la mâna mea și a scos un ‘What an interesting device you have here… ‘  ‘You’re damn right!’, i-am răspuns in gând :). Asta a fost ultima dintr-un șir destul de lung de confirmări că Vector atrage rapid atenția chiar și prin simpla prezență.

Mi-au plăcut povestea și filosofia Vector Watch expuse de Radu și Andrei (thank you guys!). Adăugând timingul pieței de smartwatches și feelingul personal am spus da unei noi investiții.

Cred ca Vector are un mix de ingrediente care îl fac foarte interesant. Pe scurt:

  1. Tehnologia: sistem de operare proprietar construit pentru wearables, nu o adaptare a unui sistem din alte device-uri. Baterie de (peste) 30 de zile – de domeniul SF în ziua de azi. Market propriu de aplicații, sdk dezvoltatori… poveste care devine frumoasă și mare.
  2. Produsul: ceas care arată a ceas, nu a gadget cu iconițe multicolore. Consider că in primul rând ceasul este un accesoriu fashion – bijuterie si apoi un instrument iar Vector a ales corect ordinea priorităților. Combinat cu faptul că are designul propriu, îl face foarte interesant in fața oem-urilor care deja apar în piață branduite sub diverse forme. A se vedea piața tabletelor unde sunt jucătorii mari care dau direcția si oem-iștii.
  3. Echipa: oameni foarte buni pe tehnologie plus oameni foarte buni pe ceasuri. Echipa asta a creat un smartwatch, unde partea smart e tehnologie pură și partea de ceas e ceas.
  4. Viteza: o companie cu o ‘istorie’ de un an și ceva care are deja produsul construit de la zero si livrat în cele mai mari piețe globale? Hmmm… chiar e impresionant.
  5. Timingul: foarte important, Vector a prins startul pieței smartwatch-urilor si aleargă in plutonul fruntaș format din cațiva jucători, având și diferențiatori puternici de partea lui.
  6. …și sa fim si puțin orgolioși – este o companie pornită din România!

Și înca ceva – ceasurile electronice au fost o revoluție la vremea lor și au luat o bucată serioasă din piața de ceasuri. E rândul smartwatch-urilor să le ia locul și, probabil, încă o bucată suplimentară de piața ceasurilor clasice. Nu-mi spuneți că toata lumea se uită la ceas pe telefon, uitati-vă câți din jurul vostru au ceas la mână si veți fi surprinși 🙂 Întrebare retorică: Copiii noștri oare ce fel de ceasuri preferă sau vor prefera?

Eu unul sunt foarte încrezător că Vector poate face istorie.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comentarii »

 
 

Discutam ?

XHTML: Poti folosi tagurile: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>