Ieri la Web Club

Foarte pe scurt despre ideile pe care am vrut sa vi le transmit ieri la Web Club:

1. Ganditi-va la comportamentul de cumparare actual al celor pe care ii aduceti pe site, la barierele pe care le au in a cumpara din magazinul vostru. Bariere importante sunt cumpararea la distanta pentru ca romanii nu au avut pana acum modele de comert la distanta (cataloage, teleshopping) si confuzia intre comertul online si plata cu cardul. Gasiti metode de a demonta barierele astea in fiecare zi.

2. Dezvoltati un sistem informatic care sa automatizeze cat mai multe operatiuni. Doar asa veti reusi sa aveti costuri reduse si sa gestionati volume mai mari, mai rapid. Sistemul informatic este cel mai important diferentiator al unui retailer online.

3. Nu va pierdeti timpul in discutii interminabile despre cum ne promovam pe Facebook/Twitter/AltSiteHotDinZiuaDeAzi … Concentrati-va pe ceea ce faceti cu userii pe care deja ii atrageti, ce informatii le Ā oferiti despre produse, cat de facila e experienta de cumparare, cat de repede le raspundeti la comenzi si la alte solicitari. Obiectivul e sa vindeti, nu sa faceti (doar) trafic.

Succes!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comentarii »

 
 • 1. 2. perfect adevarat. 2. inca ma doare

  3. In sfarsit šŸ™‚ ceva unde nu sunt de acord cu tine. Vorbesti privind din unghiul unui brand extrem de puternic (cred ca mai puternic ca Facebook in Romania, de acord)
  Noi astia mici avem nevoie de „site-urile hot”. Pe bune. Iti pot arata rezultate daca vrei…..

  • Radu Apostolescu spune:

   Mircea, la punctul 3 era vorba doar de ordinea prioritatilor, se vorbeste in peste 80% din timp despre lucrurile care conteaza sub 10% in business, dar despre care e ‘cool’ sa vorbesti. Trebuia sa fii in sala, ca sa imi dai dreptate šŸ™‚ In rest…sigur, trebuie sa fim si acolo.

 • … iar imaginatia mea merge mai departe: implementarea unui Live Chat pe eMag, unde sa se acorde informatii despre produse. Este doar o idee… identica cu cea a noului magazin „eMag Dubai” šŸ™‚

 • Peter Robert spune:

  Cat de simplu si totusi foarte cuprinzator explicat!

 

Discutam ?

XHTML: Poti folosi tagurile: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>