Unde au fugit bulgarii de pe litoralul lor?

Sunt la Duni, unul dintre cele mai indepartate resorturi din Bulgaria, la 40 km sud de Burgas si in total la peste 450 km de Bucuresti. Un resort care nu apare nici macar pe booking.com (nu inteleg de ce). Si citesc urmatorul articol, in care se spune cum ca a scazut dramatic numarul romanilor care au mers in Bulgaria anul asta si a crescut numarul bulgarilor care au venit la plaja in Romania. Documentat, cifre exacte. Asa o fi, m-as bucura sincer. Dar ma uit de jur imprejur. De fapt nu ma mai uit pentru ca am trecut de socul primelor zile in care cautam cu ‘disperare’ sa aud si alta limba decat romana. Din estimarile mele sunt cam 2500 turisti cazati aici si cred ca vreo 70% sunt romani, fara exagerare. Mi se pare incredibil cat de multi pot fi in conditiile in care anul trecut, tot aici, nu-mi aduc aminte sa fi vazut prea multi. E impresionanta parcarea in care vezi in proportia de mai sus masini de Romania din toate judetele, inclusiv de Maramures.

Cateva cuvinte despre Duni: Cred ca e prima data cand merg a doua oara in acelasi loc la mare. Si asta pentru ca aici e perfect pentru o vacanta cu copiii – e un resort compus din 4 hoteluri mari plus o multime de vile, totul inchis intr-un perimetru imens, extrem de curat si ingrijit, plin de verdeata si aranjamente florale. Teatru de vara cu spectacole (gratuite, normal) in fiecare seara – muncite si de o calitate suprinzator de buna, de la costume elaborate, dansuri, efecte speciale pana la muzica, glume bune si artificii. Seful trupei de dans si coregraful echipei este… roman, realmente talentat. Si mai sunt multe altele. Azi am zburat prima data cu moto-deltaplanul… a fost senzational 🙂

Revenind la articol… nu stiu cat de corecte sunt cifrele si sursele din care provin dar mie mi se pare ca e invers. Mai ales ca am dat pe la inceputul verii un tur prin toate statiunile romanesti, mai putin Mamaia, si m-am intors deprimat de mizeria, tigania si degradarea de peste tot. Baraci cu saorma si hamsii fara numar, manele, hoteluri in paragina, gunoaie, locuri de joaca de dinainte de ’89 si… cam atat. Apoi am comparat preturile pe booking.com – un sejur de 7 nopti all inclusive 5 stele la Nisipurile de Aur era in jur de 850 – maxim 1.000 Euro/camera. Unul similar la Mamaia, 5 stele, doar mic dejun – 2500 Euro. Clar ca toti bulgarii s-au inghesuit la noi pe litoral. De asta sunt asa rari pe aici.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comentariu»

 
  • mke spune:

    Mai nou intra in exploatare si plaje in genul celei de la Corbu.
    Nici o problema! La sud de Vama Veche, pana spre Balcik, litoralul e inca virgin si spectaculos.

 

Discutam ?

XHTML: Poti folosi tagurile: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>