La TV in Germania…

Am urmarit mai atent cateva posturi TV importante si am fost frapat de multitudinea si frecventa reclamelor la magazine online, in special de IT/electronice si haine. Pana si MediaMarkt facea reclama magazinului online, fara a mentiona pe cel offline. Se schimba lumea.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comentarii »

 
 • Chis Florinel spune:

  La englezi e acelasi lucru… mobila online, haine, turism, etc…
  apoi vin comparatoarele/comunitatile de shopping care marseaza tare, brokeri de asigurari, refinantari la credite, etc…
  In metrou de la reclama la site-uri de dating la bilete la concert…

 • Bob spune:

  Misto a fost in Amsterdam unde auzeam in disperare la un radio local termenul de „pentenel”
  Dupa sfortari intelectuale si discutii interminabile cu un fost coleg vorbitor de olandeza am ajuns la concluzia ca acel „pentenel” era pronuntarea de la „.NL” – deci o droaie de reclama pt www – si asta acum 2 ani

 • Marius Sescu spune:

  Mai este si varianta promovarii unor oferte online care fac trimitere catre magazinul offline, ar fi si asta o tendinta.

 • Marius Mailat spune:

  Pe langa reclamele la magazinele online, reclamele sunt multe si la siteuri gen youtube (imi cap imi vine doar myvideo.de care are foarte multa reclama).

  Pe langa cele de mai sus, fiecare televiziune isi face reclama la siteul lor propriu in care au shop, chat, dating etc. De ex VoxShop are in banzare in magazinul online produse legate de televiziunea lor proprie (ex vand un CD cu soft de redecorare a casei, soft care e folosit in una dintre emisiunile lor).

  Pe langa cele de mai sus mai exista si reclame destul de multe la siteuri de comparare a preturilor (gen price.ro-ul romanesc).

 • Razvan Pascu spune:

  Asta desi marketingul la carte spune ca ceea ce este online trebuie promovat in online… Intr-adevar, lumea se schimba pt ca online-ul incepe sa insemne ceva normal, ceva obisnuit pt toata lumea.

  • Radu Apostolescu spune:

   Razvan, imi permit sa te contrazic… marketingul spune la carte sa promovezi acolo unde indentifici ca sunt potentialii clienti pe care vrei sa-i atragi. In plus, ca sunt suficienti potentiali ca sa justifice investitia in promovare.
   Concluzia fireasca, unde suntem de acord: s-a depasit masa critica a celor care se uita la TV si cumpara online.

 • Razvan Pascu spune:

  Ideea ar fi ca promovand in online o afacere din online rezultatele sunt cuantificabile, mult mai usor. Pe cand riscul e foarte mare daca promovezi in offline o afacere online. Poate functiona doar daca afacerea din online a devenit un brand celebru, cum e cazul Emag. Corect?

 • Radu Apostolescu spune:

  Vorbesti ca un vanzator de publicitate online 🙂 Nu ti-o spun ca repros, e doar o constatare a influentei discursurilor/articolelor/etc despre marketing online venite de la oameni din industria de publicitate, confundata de multi cu marketingul in totalitate. Publicitatea face parte din marketing dar este o mica parte din acesta, este unul dintre varfurile icebergului numit marketing.
  Revenind, onlineul este doar un mediu de comunicare. Da, in unele cazuri si pentru unele obiective pe care le poate avea o campanie de promovare este mai masurabil decat alte medii. Deocamdata la noi se propovaduieste ‘masurare = afisari si clickuri’, ceea ce este foarte departe de ceea ce se poate masura efectiv in online. O agentie de publicitate nu va trece pragul asta pentru ca nu are nevoie, o afacere online e nevoita sa-l treaca.

 

Discutam ?

XHTML: Poti folosi tagurile: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>